Cikkek
Munkatársak Nyomtatás

papagikep

Pap Ágnes vagyok. 2003-ban végeztem a Semmelweis Egyetem

humánkineziológia szakon, mozgásterapeutaként, masszőrként dolgozom.

Hivatásom a preventív masszázs-, mozgásterápia és a rehabilitáció.

A munkahelyi egészségfejlesztést nagyon fontos feladatnak tartom, 

mert az egészségmegőrzés egyre fontosabbá válik a cégek számára,

hiszen olcsóbb megoldás a prevenció.

Telefon: 06 20 461 7816

 
Fiatal nők esküdt ellensége - Primer fibromyalgia Nyomtatás

tenderkicsiEz egy tisztázatlan eredetű reumás kötőszöveti és izomfájdalom. A primer szó azt jelenti, hogy maga az izomfájdalom a betegség és nem egy másik kór másodlagos tünete. A fejlett országok népességének 5-7%-ban fordul elő, amin belül 80-90%-os gyakorisággal fiatal, középkorú nőknél jelentkezik. A reumatológiai rendelésen akár 20%-os arányban is előfordulhat. Az USA-ban a fibromyalgiás betegek költségei évente minimum kilencmilliárd dollárt tesznek ki.

Bővebben...
 
Beszakad a hátam, nem bírok már egyenesen ülni… Nyomtatás

irodai1kicsiA állandó ülőmunka, hibás székek, rossz asztalok fölé hajlás, hosszan tartó autóvezetés, rossz fekhely, a nehéz táskákkal való egyoldalú terhelés mind-mind kihat a gerincoszlopunkra és a hosszú hátizmainkra. A hát gondozása a helyes testtartással kezdődik, amelyre üléskor, álláskor és munkavégzéskor egyaránt szükség van. A huzamos ideig tartó üléssel és a fizikai mozgás hiányával kockáztatjuk a testtartásbeli rendellenességeket, az izomfeszülést és a hátfájást.

Bővebben...
 
Befagyott a nyakam álmomban, segítene valaki? Nyomtatás

nyakkicsiGörcsös nyakfájdalomra ébredünk. Nyugtalan stresszes álmunkban az akaratlan mozgások által megfeszítjük nyakizmainkat, amelyek a túlerőltetés következtében begörcsölnek. A fájdalmat főleg mozgatás és az izom feszítése közben lehet érezni. Kezdetben a fájdalom szúró, éles, feszítő, később tompa jellegű. Az izom gyakran kemény, merev és nyomásra fájdalmas. A leggyakoribb ilyen jellegű izomfájdalom a nyak- és a hátfájás. 

Bővebben...
 
Ergonómiai tanácsadás az "egészséges gerincért" Nyomtatás

ergonomias girlkep

A sok ülés hatására a gerinc görbületei elsimulnak, izmok meggyengülnek. A helyes ülés is meggyengíti gerincünket hát még a helytelen ülésből fakadó kényszertartás.

Bővebben...
 
Irodai torna Nyomtatás

tornamixuj

Irodai dolgozók részére kifejlesztett célirányos mozgásforma. Az ülőfoglalkozású emberek között egyre nagyobb arányban találkozhatunk gerincproblémával küzdökkel.

Bővebben...